Hallo beste reev klant,

we zijn blij u bij het intelligente gebruik van uw Laadnetwerk te ondersteunen.

Wilt u direct van start gaan en uw laadgroep volgens uw wensen configureren?

Geen probleem - dat kunt u doen via onze zogenaamde Gebruikersgroepen. Hierbij legt u vast onder welke voorwaarden u uw oplaadvermogen kunt aanbieden.

Zolang u nog geen Gebruikersgroep hebt aangemaakt, is de fabrieksmatige instelling voor uw Laadgroep Laden zonder Toegangscontrole- dat betekent dat bij uw Laadgroep vrij kan worden geladen. Als u de toegang tot uw Laadgroep wilt beperken, kunt u dit op twee manieren doen.

U kunt de Toegangscontrole via het menu-onderdeel Monitoring, sub-item Laadnetwerk  activeren. Wanneer dat gebeurd is, kan alleen nog met het Laadpasjes geactiveerd in het reev Dashboard worden geladen. Hoe u Laadpasjes toevoegt aan uw reev Dashboard vindt u hier.

Toegangscontrole kan ook via een Gebruikersgroep worden geactiveerd. Zodra een Gebruikersgroep voor een Laadgroep is geactiveerd, is de Toegangscontrole automatisch actief.

Om een nieuwe Gebruikersgroep te maken, opent u in uw reev Dashboard het menu-onderdeel Gebruikersgroep.

Nog een tip: Als er onduidelijkheden zijn over een begrip, kan onze reev Glossary u misschien verder helpen!

Graphical user interface, text, application, Word

Description automatically generated

Nu moet u een beslissing nemen - hoe wilt u uw Oplaadvermogen aanbieden? U hoeft niet bang te zijn, u kunt uw Gebruikersgroepen altijd aanpassen of deactiveren. Goed om te weten: Per Laadgroep kunnen er een onbeperkt aantal Gebruikersgroepen actief zijn.

Nu willen we u enkele verschillende scenario's laten zien, hoe u uw Oplaadvermogen aan kunt bieden.

In dit geval activeert u in het menu-item Gebruikersgroepen met een klik op Nieuwe Gebruikersgroep maken de Gebruikersgroep Bestuurders en Voertuigen.

In stapt 1 wordt u gevraagd deze Gebruikersgroepen een naam te geven. De naam dient om onderscheid te maken tussen de afzonderlijke groepen. U kunt de namen later altijd weer veranderen.

In stap 2 kunt u kiezen of de gebruikers van deze groep automatisch via de reev Software afgerekend moeten worden of niet.
Klik hier op Geen automatische afrekening gebruiken.

Stap 3 is optioneel. U kunt een tarief vastleggen waarmee alle Laadsessies, die via deze Gebruikersgroep worden gedaan, in uw reev Dashboard worden vastgelegd. Dit kan handig zijn voor een interne verwerking.

In stap 4 kunt u vastleggen voor welke Laadgroepen deze Gebruikersgroep geactiveerd moet worden. Hier heeft u de keuze uit alle Laadgroepen en alleen bepaalde +Laadgroepen, die u later nog kunt vastleggen.

Stap 5 vat de informatie van de Gebruikersgroep samen.

Na een volgende bevestiging is de Gebruikersgroep gemaakt en deze verschijnt in het overzicht in het menu-item Gebruikersgroepen.

Nu moet aan deze Gebruikersgroep een Gebruiker worden toegevoegd die mag laden onder de voorwaarden die zijn vastgelegd in de Gebruikersgroep. Daarbij maken we onderscheid tussen Bestuurders en Voertuigen, die beide gebruikers zijn.

Wat is het verschil tussen Bestuurder en Voertuig?

Een Bestuurder nodigt men via zijn/haar eMail adres uit voor het gebruik. De Bestuurder ontvangt vervolgens toegang voor de reev App. Meer informatie over de reev App en de Functies vindt uhier.

Bij een Voertuig wordt men gevraagd een kenteken op te geven, dat dient echter alleen als aanduiding voor het Voertuig - u kunt deze echter zo benoemen als u wilt.

Is het nu belangrijk voor u dat de ladende gebruiker zijn of haar laadgeschiedenis en andere Functies van de reev App kan gebruiken? Nodig dan een Bestuurder uit voor het Dashboard. Wilt u alleen een materiële gebruiker of bijv. een poolVoertuig aanmaken? Dan wordt er een Voertuig aangeboden. Meer informatie voor onze gebruikers vindt u hier.

Wanneer u nu besloten heeft of u een Gebruiker of een Voertuig aan de Gebruikersgroep wilt toevoegen, klik dan op het pictogram  naast Gebruikers resp. Voertuigen. Nu wordt u bij de Bestuurder gevraagd een eMail adres op te geven en bij het Voertuig een naam voor het Voertuig.

Als volgende stap kunt u aan de Gebruiker een Laadpas toewijzen. Daarbij hebt u de optie uit een Nieuwe Laadpas en - indien al gebeurd - uit een opgeslagen Laadpas in het Dashboard te kiezen. Deze stap is bij een Bestuurder optioneel, omdat Laadsesseis ook via de reev App gestartkunnen worden resp. de Bestuurder via de reev.  App zelfstandig Laadpassen aan zijn gebruikersaccount kan toevoegen.

Als u een nieuwe Laadpas kiest, dan kunt u tussen eenreev Laadpas en eigen RFID-passen kiezen. Bij eenreev Laadpas voert u de code van vijf cijfers in, die rechts op de pas is  afgebeeld. Als u een eigen RFiD-pas wilt opgeven, klik dan op other. Vervolgens moet u de UID (het serienummer) van de Laadpas invoeren. Welke RFID-passen bij het ABL-laadstation kunnen worden ingevoerd, ziet u hier. Hoe u eigen RFID-passen aan het Dashboard toevoegt, tonen we u hier.

In een extra optionele stap kunt u voor de uitgenodigde gebruiker nog een kostenplaats en meer informatie invoeren. De kostenplaats wordt bij een export van de Laadsessies van de gebruiker weergegeven.

Al gelukt! Na het succesvol aanmaken kan de uitgenodigde gebruiker laden volgens de voorwaarden in de Gebruikersgroep. Als u nog andere gebruikers wilt uitnodigden, die onder dezelfde voorwaarden moeten laden, kunt u de vorige stappen herhalen. Bij verschillende voorwaarden kunt u zoveel extra Gebruikersgroep Gebruikersgreopen aanmaken en gebruikers hiervoor uitnodigen.

Hieronder ziet u een overzicht van de afzonderlijke Functies bij een Bestuurder en Voertuigen Gebruikersgroep zonder automatische afrekening.

Diagram

Description automatically generated

Form

Toepassing 2: U wilt dat tijdelijke gebruikers, die niet in uw reev zijn geregistreerd, zonder kosten bij uw Laadgroep kunnen laden.

In dit geval activeert u in het menu-item Gebruikersgroepen met een klik op Nieuwe Gebruikersgroep maken de Gebruikersgroep Alleen Laadpassen.

In stapt 1 wordt u gevraagd deze Gebruikersgroepen een naam te geven. De naam dient om onderscheid te maken tussen de afzonderlijke groepen. U kunt de namen later altijd weer veranderen.

Stap 2 is optioneel. U kunt een tarief vastleggen waarmee alle Laadsessies, die via deze Gebruikersgroep worden gedaan, in uw reev Dashboard worden vastgelegd. Dit kan handig zijn voor een interne verwerking.

In stap 3 kunt u vastleggen voor welke Laadgroepen deze Gebruikersgroep geactiveerd moet worden. Hier heeft u de keuze uit alle Laadgroepen en alleen bepaalde Laadgroepen, die u later nog kunt vastleggen.

Stap 4 vat de informatie van de Gebruikersgroep samen.

Na een volgende bevestiging is de Gebruikersgroep gemaakt en deze verschijnt in het overzicht in het menu-item Gebruikersgroepen.

Nu moet aan deze Gebruikersgroep een Laadpas worden toegevoegd, met behulp waarvan men mag laden onder de voorwaarden die zijn vastgelegd in de Gebruikersgroep.

Klik hiervoor op het pictogram  naast Laadpassen. Vervolgens hebt u de optie uit een niewe Laadpas en - indien al gebeurd - uit een opgeslagen Laadpasin het Dashboard te kiezen.

Als u een nieuwe Laadpas kiest, dan kunt u tussen een reev Laadpas en eigen RFID-passen kiezen. Bij een reev Laadpas voert u de code van vijf cijfers in, die rechts op de pas is  afgebeeld. Als u een eigen RFiD-pas wilt opgeven, klik dan op other. Vervolgens moet u de UID (het serienummer) van de Laadpas invoeren. Welke RFID-passen bij het ABL-laadstation kunnen worden ingevoerd, ziet u hier. Hoe u eigen RFID-passen aan het Dashboard toevoegt, tonen we u hier.

Al gelukt! Na het succesvol aanmaken kan met de Laadpas worden geladen volgens de voorwaarden in de Gebruikersgroep. Als u nog andere Laadpassen wilt aanmaken, die onder dezelfde voorwaarden moeten laden, kunt u de vorige stappen herhalen. Bij verschillende voorwaarden kunt u zoveel extra Gebruikersgreopen aanmaken en gebruikers hiervoor uitnodigen.

Form

Nu komen we bij de Gebruikersgroepen, waarbij een automatische afrekening via de reev Software moet plaatsvinden.

Om deze Gebruikersgroepen te kunnen gebruiken, moet u vervolgens een betaalrekening aanmaken. Hierop worden de bedragen van de Bestuurder geboekt, voordat het totaalbedrag van alle Laadsessies aan het einde van demaand wordt uitbetaald. Deze financiële transactie wordt uitgevoerd door onze betalingsdienstaanbieder Stripe. Meer informatie hierover vindt u hier. Om uw facturatiegegevens in te stellen, gaat u naar het menu-item Administratie, sub-item Afrekening instellen.

Graphical user interface, text

Description automatically generated

Form

In dit geval activeert u in het menu-item Gebruikersgroepenmet een klik op Nieuwe Gebruikersgroep maken de Gebruikersgroep Bestuurders en Voertuigen.

In stap 1wordt u gevraagd deze Gebruikersgroepen een naam te geven. De naam dient om onderscheid te maken tussen de afzonderlijke groepen. U kunt de namen later altijd weer veranderen.

In stap 2 kunt u kiezen of de gebruikers van deze groep automatisch via de reev Software afgerekend moeten worden of niet.
Klik hier op Automatische afrekening gebruiken.

In stap 3legt u de tariefopties ast. U kunt daarbij per kWh, met een maandelijks basisbedrag of met beide opties tegelijk uw Oplaadvermogen tegen kosten aanbieden. Klik hiervoor de passende optie aan en leg uw Tarief vast.

In stap 4 kunt u vastleggen voor welke Laadgroepen deze Gebruikersgroep geactiveerd moet worden. Hier heeft u de keuze uit alle Laadgroepen en alleen bepaalde Laadgroepen, die u later nog kunt vastleggen.

Stap 5 vat de informatie van de Gebruikersgroep samen.

Als u nog geen Betaalrekening hebt aangemaakt, wordt u nu gevraagd dit te doen, zodat de Laadsessies volledig automatisch kunnen worden afgerekend.

Na een volgende bevestiging is de Gebruikersgroep gemaakt en deze verschijnt in het overzicht in het menu-item Gebruikersgroepen.

Nu moet aan deze Gebruikersgroep een Gebruiker worden toegevoegd, die volgens de voorwaarden in de Gebruikersgroep kan laden. Hiervoor klikt u op het pictogram  naast Bestuurder. De Bestuurder nodigt u via zijn/haar eMail adres uit. De Bestuurder ontvangt vervolgens toegang tot de reev App. Meer informatie over de reev App en de Functies vindt u hier.

Als volgende stap kunt u aan de Bestuurder een Laadpas toewijzen. Daarbij hebt u de optie uit een Nieuwe Laadpas en - indien al gebeurd - uit een opgeslagen Laadpas in het Dashboard te kiezen. Deze stap is bij een Bestuurder optioneel, omdat Laadsessies ook via de reev App gestartkunnen worden resp. de Bestuurder via de reev.  App zelfstandig Laadpassen aan zijn gebruikersaccount kan toevoegen.

Als u een nieuwe Laadpas kiest, dan kunt u tussen een reev Laadpas en eigen RFID-passen kiezen. Bij een reev Laadpas voert u de code van vijf cijfers in, die rechts op de pas is  afgebeeld. Als u een eigen RFiD-pas wilt opgeven, klik dan op other. Vervolgens moet u de UID (het serienummer) van de Laadpas invoeren. Welke RFID-passen bij het ABL-laadstation kunnen worden ingevoerd, ziet u hier. Hoe u de UID van uw eigen RFID-passen leest en aan het Dashboard kunt toevoegen, ziet u hierDe geïntegreerde NFC-reader in de app helpt daarbij de UID van de RFID-pas zonder problemen te lezen.

Al gelukt! Na de succesvolle uitnodiging kan de uitgenodigde Bestuurder laden volgens de voorwaarden in de Gebruikersgroep. Als u nog andere gebruikers wilt uitnodigden, die onder dezelfde voorwaarden moeten laden, kunt u de vorige stappen herhalen. Bij verschillende voorwaarden kunt u zoveel extra Gebruikersgroep Gebruikersgreopen aanmaken en gebruikers hiervoor uitnodigen.

Form

In dit geval activeert u met het menu-item Gebruikersgroepen met een klik op Nieuwe Gebruikersgroep maken de Gebruikersgroep Spontaanladen (Ad Hoc).

Als u nog geen Betaalrekening hebt aangemaakt, wordt u nu gevraagd dit te doen, zodat de Laadsessies volledig automatisch kunnen worden afgerekend. Pas na het succesvol aanmaken kan de Gebruikersgroep worden gemaakt.

In stap 1 wordt u gevraagd deze Gebruikersgroepen een naam te geven. De naam dient om onderscheid te maken tussen de afzonderlijke groepen. U kunt de namen later altijd weer veranderen.

In stap 2legt u het Tarief per kWh vast dat u van uw gebruikers wilt ontvangen.

In stap 3 kunt u vastleggen voor welke Laadgroepen deze Gebruikersgroep geactiveerd moet worden. Hier heeft u de keuze uit alle Laadgroepen en alleen bepaalde Laadgroepen, die u later nog kunt vastleggen.

Stap 4vat de informatie van de Gebruikersgroep samen.

Na een volgende bevestiging is de Gebruikersgroep gemaakt en deze verschijnt in het overzicht in het menu-item Gebruikersgroepen.

Zodra deze Gebruikersgroep in uw Laadgroep is geactiveerd, kunnen gebruikers bij uw Laadgroep laden. Daarbij moeten de gebruikers de QR-code, aangebracht bij de Laadpunten van uw Laadstations, met hun smartphone-camera scannen. Vervolgens worden de Bestuurders verder geleidt op de mobiele web app reev.one. Hier kunnen de ladende gebruikers hun betalingsgegevens (creditcard en Apple of Google Pay) opslaan en worden na de Laadsessie automatisch afgerekend. Meer informatie over Gebruikersgroep voor spontane ladende gebruikers vindt u hier.

Form

In dit geval activeert u in het menu-item Gebruikersgroepen met een klik op Nieuwe Gebruikersgroep maken de Gebruikersgroep eRoaming.

Als u nog geen Betaalrekening hebt aangemaakt, wordt u nu gevraagd dit te doen, zodat de Laadsessies volledig automatisch kunnen worden afgerekend. Pas na het succesvol aanmaken kan de Gebruikersgroep worden gemaakt.

Vervolgens ziet u een instructievenster voor het gebruik van eRoaming. Lees dit goed door en volg de aanwijzingen op.

In stap 1 wordt u gevraagd deze Gebruikersgroepen een naam te geven. De naam dient om onderscheid te maken tussen de afzonderlijke groepen. U kunt de namen later altijd weer veranderen.

In stap 2wordt u de contractueel vastgelegde prijs per kWh, die aan u voor Laadsessies per eRoaming wordt uitbetaald, weergegeven.

In stap 3 kunt u vastleggen, op welke tijdstippen u het laden per eRoaming wilt aanbieden. Dit kunt u later op elk moment aanpassen.

In stap 4 kunt u vastleggen voor welke Laadgroepen deze Gebruikersgroep geactiveerd moet worden. Hier heeft u de keuze uit alle Laadgroepen en alleen bepaalde Laadgroepen, die u later nog kunt vastleggen.

Stap 5vat de informatie van de Gebruikersgroep samen.

Na een volgende bevestiging is de Gebruikersgroep gemaakt en deze verschijnt in het overzicht in het menu-item Gebruikersgroepen.

Let erop dat het misschien tot zeven dagen kan duren, voordat uw Laadnetwerk bij onze eMobility partners wordt weergegeven.