Gebruiksgeval

• Herhaalde gebruikers moeten worden uitgenodigd om op te laden aan de oplaadinfrastructuur. U kunt beslissen of u alleen het verbruik van de gebruikers in het reev-dashboard wilt registreren, en indien nodig, exporteren voor verdere interne verwerking, of als de gebruikers automatisch gefactureerd moeten worden via de reev-software.
  • bv. werknemers, huurders, poolvoertuigen, bedrijfswagens, enz.

Gebruikersgroep aanmaken

• In het menu-item Gebruikersgroepen klikt u op Nieuwe gebruikersgroep aanmaken Selecteer gebruikersgroep Bestuurders en voertuigen

• Stap 1: Gebruikersgroep een naam geven (kan achteraf nog worden aangepast)

• Stap 2: Bepaal hier of de gebruikersgroep automatisch moet worden gefactureerd of niet.

• Stap 3: Tariefopties instellen
    • Mit automatische afrekening: U kunt kiezen per kWh, met een maandelijks basisbedrag of met beide opties tegelijk uw laadproces tegen betaling aanbieden.
    • Klik daarvoor op de optie die bij u past en stel het tarief in.
    • Zonder automatische facturering (optioneel): U kunt een tarief instellen waarmee alle oplaadtransacties die via deze gebruikersgroep worden gedaan, worden gedocumenteerd in uw reev-dashboard. Dit kan behulpzaam zijn voor de interne en verdere verwerking van de laadprocessen.

• Stap 4: Instellen, of de gebruikersgroep al dan niet op de gehele laadinfrastructuur moet worden geactiveerd

• Stap 5: Controleer de informatie over de gebruikersgroep en klik ten slotte op Bevestigen om de gebruikersgroep bij de laadinfrastructuur te activeren..

• Als de gebruikersgroep niet op de gehele laadinfrastructuur is geactiveerd, kunt u nu aangeven of deze op afzonderlijke laadgroepen moet worden geactiveerd.

• Als u nog geen betaalrekeningheeft aangemaakt, wordt u nu gevraagd er een aan te maken, zodat de laadprocessen volledig automatisch kunnen worden gefactureerd.

Na een verdere bevestiging wordt de gebruikersgroep aangemaakt en verschijnt deze in het overzicht onder het menu-item Gebruikersgroepen.

Gebruikersgroep configureren

Gebruikersgroep bestuurders en voertuigen -> Weergave voor afrekeningsvariant met automatische afrekening

Gebruikersgroep bestuurders en voertuigen -> Weergave voor afrekeningsvariant zonder automatische afrekening

De volgende instellingen kunnen worden aangepast via het Dropdown-menu Bewerken

• Gebruikersgroep hernoemen
  • Gebruikersgroep verwijderen (Alleen mogelijk als er nog geen laadproces via de gebruikersgroep heeft plaatsgevonden.)
  • Gebruikersgroep archief (als de gebruikersgroep al in gebruik was maar niet langer nodig is)
  • De geschiedenis van wijzigingen in de gebruikersgroep bekijken

Box: Laadstations

• Tandwiel symbool: Gebruikersgroep op elk moment activeren of deactiveren bij de laadgroepen.
  • Het aantal laadgroepen of laadverbindingen waarop de gebruikersgroep actief is, wordt weergegeven.

Box: Tarief

• Tandwiel symbool: Tarief (en basisvergoeding, indien van toepassing) aanpassen voor gebruikers
  • Het huidige tarief (bruto) van de gebruikersgroep wordt weergegeven

Box: Bestuurder (voor gebruikersgroep met automatische facturering)

• Plus symbool: Bestuurders kunnen per e-mail worden uitgenodigd om te laden onder de vastgestelde voorwaarden van de gebruikersgroep. Bestuurder krijgt toegang tot de reev app.
  • Alle bestuurders die via deze gebruikersgroep laden of daartoe zijn uitgenodigd, worden weergegeven.

Box: Bestuurders en voertuigen (voor gebruikersgroep zonder automatische facturering)

• Plus symbool: Bestuurders en/of voertuigen kunnen aan de gebruikersgroep worden toegevoegd, zodat het verbruik van laadoperaties onder de vastgestelde voorwaarden van de gebruikersgroep kan worden geregistreerd.Zuweisung einer RFID Ladekarte zu jedem Fahrzeug erforderlich.
  • Uitnodiging van gebruikers met of zonder e-mailadres. Bestuurder krijgt toegang tot de reev app.
  • Alle voertuigen die via deze gebruikersgroep laden worden weergegeven.

Meer informatie over de gebruikers chauffeurs en voertuigen vindt u hier.