• Gebruiksgeval
  • Gebruikers die slechts één keer opladen aan de oplaadinfrastructuur (kortetermijngebruikers) moeten betalen voor hun elektriciteitsverbruik.De facturering van de laadprocessen moet volledig worden geautomatiseerd via de reev-software van het betaalmiddel van de gebruiker naar de bedrijfsrekening van de exploitant..
  • Gebruikersgroepen: bv. klanten, gasten enz.
  • U vindt meer informatie over spontaan laden hier.
  • Om deze gebruikersgroep te kunnen activeren, moet u zich verifiëren bij onze betaaldienstverlener Stripe. U kunt hierover meer informatie vinden hier.

Gebruikersgroep aanmaken

• Gebruikersgroep Spontaan laden (Ad-Hoc) in het menu-item Gebruikersgroepen --> selecteer linksboven Nieuwe gebruikersgroep aanmaken.

• Geef een naam aan de gebruikersgroep (alles kan achteraf nog worden aangepast).

• Vaststelling brutotarief per kWh en belastingtarief (alles kan achteraf nog worden aangepast).

• Bepaal of de gebruikersgroep voor de gehele laadinfrastructuur moet worden geactiveerd of niet (alles kan achteraf nog worden aangepast).

• Controle en bevestiging van de gegevens en informatie over de registratie van uw oplaadstations bij het federale agentschap voor netwerken. (die nodig zijn voor het openbare gebruik van laadstations in Nederland)

• Als de gebruikersgroep niet op de gehele laadinfrastructuur is geactiveerd, kan nu worden ingesteld, of het moet worden geactiveerd op individuele oplaadgroepen (alles kan achteraf nog worden aangepast).

Gebruikersgroep configureren

De volgende instellingen kunnen worden aangepast via het Dropdown-Menu Bewerken

• Gebruikersgroep hernoemen
  • Gebruikersgroep verwijderen (Alleen mogelijk als er nog geen laadproces via de gebruikersgroep heeft plaatsgevonden)
  • Gebruikersgroep archivieren (als de gebruikersgroep al in gebruik was maar niet langer nodig is)
  • De geschiedenis van wijzigingen in de gebruikersgroep bekijken

Box: Tarief

• Potlood symbool: Prijs per kWh en belastingtarief op elk moment aanpassen (Wijzigingen gelden niet met terugwerkende kracht!)
  • Het brutotarief per kWh waartegen de gebruikersgroep zijn elektriciteit betrekt, wordt weergegeven.

Box: Laadgroepen

• Potlood symbool: Gebruikersgroep op elk moment activeren of deactiveren bij het laden van groepen
  • Het aantal laadgroepen of laadverbindingen waarop de gebruikersgroep actief is, wordt weergegeven.