Met gebruikersgroepen kunt u specifieke gebruikssituaties in uw reev-dashboard activeren en gebruikers groeperen die onder de dezelfde voorwaarden kunnen laden.
Na het aanmaken van de gebruikersgroep heeft u de mogelijkheid, Gebruikers uit te nodigen voor de gebruikersgroep, die kan onder de voorwaarden die zijn gedefinieerd in de gebruikersgroep laden

Om een nieuwe gebruikersgroep aan te maken, klikt u op Nieuwe gebruikersgroep aanmaken in het menu-item Gebruikersgroepen in de rechterbovenhoek.

De verschillende gebruikssituaties die met de creatie van de gebruikersgroep in kaart kunnen worden gebracht, worden hieronder toegelicht.

Nota: Naast de eRoaming-gebruikersgroep kunt u pro Typ willekeurig aantal gebruikersgroepen aanmaken.

Bestuurders en voertuigen

Documentatie respectievelijk automatische facturering van oplaadprocessen van terugkerende gebruikers

Herhaalde gebruikers worden uitgenodigd om op te laden aan de oplaadinfrastructuur. U kunt beslissen of u alleen het verbruik van de gebruikers in het reev-dashboard wilt registreren en, indien nodig, exporteren voor verdere interne verwerking, of de gebruikers moeten automatisch worden gefactureerd via de reev-software (bv. werknemers, huurders, poolvoertuigen, bedrijfswagens, enz.)

Alleen oplaadkaarten

Aanleren van oplaadkaarten en documentatie van oplaadprocessen

Kortetermijngebruikers die niet in het reev-dashboard moeten worden aangemaakt en ook niet automatisch moeten worden gefactureerd (bijv. gasten).

Spontane Lading (Ad Hoc)

Facturering van spontane ladingen

Kortetermijngebruikers die niet in het reev-dashboard worden aangemaakt, maar die automatisch via de reev-software moeten worden gefactureerd (bijv. gasten, klanten).

eRoaming

Facturering via eRoaming

Gebruikers die u via eRoaming aan uw laadinfrastructuur wilt laten laden.