Hier vindt u meer informatie hoe u de reev Software in een KEBA-laadstation kunt integreren. De integratie kan in een paar, eenvoudige stappen zelfstandig worden uitgevoerd.

Ondersteunde modellen: KeContact P30 x-series, KeContact P30 c-series

Inhoudsopgave

Step-by-step naar integratie

In de volgende hoofdstukken wordt het integratieproces Step-by-Step gepresenteerd. Wanneer u alle benodigdheden uit het vorige hoofdstuk bij de hand heeft, kunt u de integratie parallel uitvoeren.

Wat is vooraf nodig om de integratie mogelijk te maken?

• reev beheerder-set
    wordt bij de beheerder / CPO (CPO = Charge Point Operator) of opdrachtgevende dienstverlener aangetroffen. Hier vindt u het noodzakelijke onboarding-materiaal zoals QR-code sticker, simkaarten en activeringscode.
  • Laptop
    U hebt een laptop nodig om via een RJ45-gegevenskabel verbinding te kunnen maken met het laadnetwerk van de Controller
  • Actieve internetverbinding
    via Ethernet of wifi om de verbinding te maken met de reev Backend.

1. Huidige firmwareversie

De integratietest werd uitgevoerd met het laadstation KeContact P30 x-series en de firmwareversie 1.12.1.

Controleer het laadstation op de huidige softwareversie en werk deze indien nodig bij.

De nieuwste softwareversie kunt u hier donwloaden:  https://www.keba.com/de/emobility/ service-support/downloads/downloads

• Hoe kan ik zien of het station voldoet aan het Mess-Eichrecht (ME) (de ijkwet)? U kunt de ME-versie aan de hand van de productcode identificeren. Het op twee na laatste cijfer in de productcode moet een "L" zijn, wanneer het om een ME-versie gaat. Bijvoorbeeld de c-serie: KC-P30-EC240422-L0R of x-serie: KC-P30-ES2400E2-L0R of KC-P30-EC2404E2-L0R.
  • Hoe krijg ik de openbare sleutel (Public Keys), om ondertekende meterwaarden te krijgen? De openbare sleutel (Public Keys) wordt via een sticker met QR-code opgeslagen op het station. Alleen zo kan de openbare sleutel worden opgevraagd.

2. Toegang tot de KEBA-webinterface

• Voor toegang tot de KEBA-webinterface/WebUI zoekt u een wifi met het nummer dat onder "Default SSID" op de sticker staat. Om toegang te krijgen tot het netwerk moet het "Default Hotspot Password" worden gebruikt.
  • Nadat u met het netwerk bent verbonden, voert u in uw browser het IP-adres in dat "Wifi-hotspot-IP-adres" heet. U zou zich nu in de KEBA-webinterface moeten bevinden.
  • Gebruik de inloggegevens op de sticker om u aan te melden. Als het wachtwoord niet werkt, klikt u op "Wachtwoord vergeten" en gebuikt u de herstelsleutel om een nieuw wachtwoord aan te maken.
  • Meer informatie over de KEBA WebUI vindt u in de KEBA-configuratiehandleiding, hoofdstuk 4 webinterface. De bijbehorende KEBA-documentatie kunt u hier downloaden:  https://www.keba.com/en/emobility/service-support/downloads/DownloadsSIM-Karte/Mobile Kommunikation

3. Plaats de simkaart

LET OP

Let erop eerst een foto van de ICCID (20-cijferig nummer) van de simkaart te maken, of deze te noteren zodat u deze naar reev kunt sturen.

4. Mobiele communicatie activeren

• Ga naar Configuratie/Netwerkverbinding in de KEBA WebUI en activeer de mobiele communicatie.
  • Voer vervolgens de APN-details in: [De APN -> emonvia en de APN-gebruikersnaam -> emonviaCS (Het wachtwoord wordt later door reev ingevoerd)]
  • Wijs één van de BE-omgevingen toe aan het station
  • Ga in de KEBA WebUI naar Configuratie/OCPP en vul de velden als volgt in

• Let erop dat de Chargepoint Identity de volgende gegevens moet bevatten: KEBA_BEDRIJFSNAAM_GETAL bijv. KEBA_REEV_1
  • De Chargepoint Identity mag geen speciale tekens bevatten behalve het onderstrepingsteken _ , de fabrikant (KEBA) moet beslist deel uitmaken van de Identity.
    • OCPP Communication Type: OCPP 1.6 JSON
    • Central System Hostname: ocpp.reev.com
    • Central System Port: 443
    • Central System Path: api/ocpp/web-socket
    • Websocket Ping Interval: 300

5. KEBA-laadstation opnieuw starten

• Start het station vervolgens via de KEBA WebUI opnieuw op zodat de nieuwe instellingen actief worden. Als de hernieuwde start plaatsvindt, moet het laadstation remote voor reev bereikbaar zijn. Hiervoor vragen we u om de ICCID (simkaart) en om een foto van de grijs/zilveren sticker met de tekst "Wallbox Configuration Information". reev kan nu het laadstation remote bereiken en de inbedrijfstelling afsluiten.
  • Bovendien vragen we u om uw gegevens via reev.com/setup door te geven, zodat uw persoonlijke dashboard kan worden gemaakt.
  • In de laatste stap wijst reev het laadstation van uw dashboard/klantenaccount toe. Het laadstation kan nu worden gebruikt en kan met de reev Software worden bediend.

Verdere stappen

• Om volledig gebruik te kunnen maken van uw laadnetwerk vragen we u de volgende links voor onboarding te openen:
  • https://install.reev.com/cpo-onboarding -> Voor de elektricien om alle vereiste gegevens van het laadnetwerk te verkrijgen en te creëren.
  • https://reev.com/reev-connect-setup/ -> Voor de beheerder van het laadnetwerk om alle vereiste beheerdersgegevens te verkrijgen en te creëren.

Support

Wanneer u een bestaande reev Klant bent en vragen heeft, bijvoorbeeld over de functionaliteit van de software, kunt u van maandag tot vrijdag tussen 8 en 18 uur contact opnemen met ons Support Team.