Hier vindt u meer informatie hoe u de reev Software in een Mennekes-laadstation kunt integreren. De integratie kan in een paar, eenvoudige stappen zelfstandig worden uitgevoerd.

Ondersteunde modellen: AMTRON professional, AMEDIO professional

Inhoudsopgave

Step-by-step naar integratie

In de volgende hoofdstukken wordt het integratieproces Step-by-Step gepresenteerd. Wanneer u alle benodigdheden uit het vorige hoofdstuk bij de hand heeft, kunt u de integratie parallel uitvoeren.

Wat is vooraf nodig om de integratie mogelijk te maken?

• reev beheerder-set
    wordt bij de beheerder / CPO (CPO = Charge Point Operator) of opdrachtgevende dienstverlener aangetroffen. Hier vindt u het noodzakelijke onboarding-materiaal zoals QR-code sticker, simkaarten en activeringscode.
  • Laptop
    U hebt een laptop nodig om via een RJ45-gegevenskabel verbinding te kunnen maken met het laadnetwerk van de Controller
  • Actieve internetverbinding
    via Ethernet of wifi om de verbinding te maken met de reev Backend.

Controleer dat:

• de ECU voor de integratie is bijgewerkt naar de nieuwste softwareversie. De link naar de actuele softwareversie en informatie over de update van de ECU van MENNEKES vindt u onder de volgende link:  https://www.mennekes.de/emobility/services/software-updates/
  • de laadstations zijn al geconfigureerd om met elkaar te communiceren van de toegewezen IP-adressen. Dit is afhankelijk van de technische inrichting ter plekke, bijvoorbeeld het gebruik van een switch (unmanaged, managed) lokaal laadbeheer, wifi, enz., en kan daarom niet door reev worden overgenomen.

1. Plaats de micro-simkaart en let erop de stickers aan te brengen,

zodat u de simkaart waar nodig zonder problemen weer kunt verwijderen.  De printplaat moet naar rechts wijzen bij het plaatsen van de micro-simkaart.

2. Aansluitmogelijkheden van de ECU

Ethernet/LAN

• Sluit uw laptop aan met de Bender Controller via de Digitus adapter

LET OP

De directe verbinding werkt niet zonder de “Digitus USB-netwerkadapter”, die als accessoire bij de MENNEKES Amtron wordt geleverd.

Micro USB

• Sluit uw laptop aan met de Bender Controller via de meegeleverde micro USB-kabel en open het volgende IP-adres http://192.168.123.123  die via de webinterface kan worden bereikt.

3. Open de netwerkinstellingen van de LAN-poort van uw laptop

 Stel in:

• IP-versie: IPv4
  • IP-adres: 192.168.124.21
  • Subnetmasker: 255.255.255.0
  • Standaard gateway: 192.168.124.1

Via het netwerk (switch)

Zodra het laadnetwerk via ethernet in een netwerk is geïntegreerd, is de webinterface toegankelijk via een eindapparaat dat zich in hetzelfde netwerk bevindt.

4. Log in bij Mennekes

• Gebruik het volgende IP-adres (standaard), om toegang tot de Controller te krijgen: http://192.168.124.123/operator
  • Voer uw gebruikersnaam en uw wachtwoord in op de inlogpagina van MENNEKES

LET OP

De toegangsgegevens worden op een DIN-A4-vel met de MENNEKES Amtron meegeleverd.

Stel het netwerk voor de LTE-verbinding als volgt in:

Als de verbinding met de reev Backend via LAN verloopt, kunt u dit punt overslaan

• Klik op het menu-item "Netwerk"
  • Modeminstellungen tonen -> Tonen
  • Naam van het toegangspunt (APN) -> emonvia (nodig om de backendverbinding tot stand te brengen)
  • APN-gebruikersnaam -> emonviaCS  (nodig om de backendverbinding tot stand te brengen)
  • APN-wachtwoord -> niet vereist om de backendverbinding tot stand te brengen

LET OP

De WAN-routerinstelling moet ingeschakeld zijn, wanneer de laadgroep is aangesloten op een switch (unmanaged).

Stel het netwerk voor de LAN-verbinding als volgt in:

Modus van de ethernet-configuratie:

1. Selecteer de optie “statisch”, als het laadstation een vast IP-adres in een lokaal netwerk moet bevatten en voer deze en de overige bijbehorende gegevens in.
  2. Kies de optie "DHCP-server", als het IP-adres automatisch moet worden toegewezen.

LET OP

Wanneer de integratie in een lokaal netwerk is bedoeld, moeten alle gegevens op de APN worden gewist.

5. Stel de backend voor de integratie als volgt in:

Klik op het menu-item "backend"

• Type verbinding -> GSM
  • ChargePointID” -> MENNEKES_XXXXXXX_XXXXX
  • OCPP-modus “OCPP-J-1.6"
  • WebSockets JSON OCPP URL van de backend  wss://ocpp.reev.com/api/ocpp/web-socket
  • Stuur informatieve StatusNotifications -> An
  • Stuur StatusNotifications voor fouten -> Aan
  • Strategiy for StatusNotification state transitions -> Bezet tijdens het laden
  • Langduring ophalen van configuratiesleutels toestaan -> Aan
  • Laden verbieden wanneer queue vol is -> Uit

LET OP

[Verwijder de punt “.” in het serienummer en vervang deze door een “_” (liggend streepje). Anders leest de backend alleen het productnummer dat het nummer voor de punt is.

Stel ze in het gebied van de energiemeter in:

• Sturen van ondertekende meterwaarden -> Aan
  • Formaat van de ondertekende meterwaarden -> Volledig SML
  • Sturen van de openbare sleutel van de meter naar de backend -> Aan

Klik op "Save" om de instellingen op te slaan en verder te gaan

6. Stel de machtiging als volgt in

RFID Whitelists:

• Lokale-whitelist activeren -> Aus
  • Lokale whitelist-leermodus -> Uit
  • OCPP-whitelist leermodus -> Uit
  • Local Pre Authorize -> Uit
  • Local Authorize Offline -> Aan

Authorisation

• Vrij laden-> Uit
  • Bij twijfel laden toestaan -> Uit
  • Transactiemodus stoppen -> Alleen ontgrendelen met RFID/RemoteStop
  • Actuator alleen bij machtiging sluiten -> Aan
  • RFID-tag hoofdletters/kleine letters -> kleine letters

Klik op "Save" om de instellingen op te slaan en verder te gaan

7. Load balancing (lokaal)

• Beheerder stroomlimiet [A]: Pas de stroomsterkte aan volgens de fysieke beveiligde waarde van de aardlekschakelaar of verlaag deze als dit gewenst is.
    Deze instelling moet door een elektricien worden uitgevoerd.
  • Beheerder stroomlimiet [A] (Connector 2): Pas de stroomsterkte aan volgens de fysiek beschermde waarde van de aardlekschakelaar of verlaag deze als dit gewenst is.
    Deze instelling moet door een elektricien worden uitgevoerd.

Klik op "Save" om de instellingen op te slaan en door te gaan

8. Systeem

• Logniveau -> LOG_LEVEL_DEBUG:

Klik op "Save" om de instellingen op te slaan en door te gaan.

Klik op "Restart" om de instellingen op te slaan en het laadstation opnieuw te starten.

INFO

Nadat u het laadstation opnieuw hebt gestart, controleert u of de verbinding met de reev Backend bestaat. Ga hiervoor naar het menu-item Dashboard. Log daarvoor opnieuw in zoals bij punt 5.

Wanneer het laadstation succesvol is verbonden met de reev Backend worden door het laadstation zogenaamde "Heartbeats" (HB) ontvangen om de online status in een continue cyclus van 300 seconden te controleren.

LET OP

Als het laadstation geen verbinding maakt, controleer dan nogmaals de hierboven genoemde punten.

Verdere stappen

• Om volledig gebruik te kunnen maken van uw laadnetwerk vragen we u de volgende links voor onboarding te openen:
  • https://install.reev.com/cpo-onboarding -> Voor de elektricien om alle vereiste gegevens van het laadnetwerk te verkrijgen en te creëren.
  • https://reev.com/reev-connect-setup/ -> Voor de beheerder van het laadnetwerk om alle vereiste beheerdersgegevens te verkrijgen en te creëren.

Support

Wanneer u een bestaande reev Klant bent en vragen heeft, bijvoorbeeld over de functionaliteit van de software, kunt u van maandag tot vrijdag tussen 8 en 18 uur contact opnemen met ons Support Team.